De weg van startup TreeTech
van idee naar productie

“Treetech gaat zorgen voor een evolutie in gameland, daarvan zijn we echt overtuigd”

De oorsprong

De visie op de beste producten komen vanuit de wens, de ervaring en de onderbuik van visionairs. Daarna volgt een route waarin het gaat om prototypes testen en door ontwikkelen.  Van de ervaring van een enkeling naar ultiem teamwork. De gamecontroller van Treetech ontstond in het brein van Christof de Vries. De ontwikkelaar was vanuit zijn professie zogeheten Low Vision Specialist, waarbij hij o.a. onderzoek deed naar de tastzin. Hobbymatig was hij actief als gamer, waardoor o.a. zijn oog-hand coördinatie goed getraind waren. Een combinatie van expertise en experiences die hem de onvolkomenheid van de huidige controllers deed inzien.

Standaard gamecontrollers zijn niet nauwkeurig genoeg

“Zeker in de tijd dat de gamer de bank verkiest boven het bureau en er steeds meer games worden gestreamd, behoeft de industrie vernieuwing.“ is de mening van Christof. Als Fervent speler van bijvoorbeeld ‘firstperson shooters’ irriteerde hij zich aan het gebrek aan nauwkeurigheid en invloed die je als speler hebt op de zogeheten crosshair (stip waarmee de speler zijn wapen kan navigeren). “De laatste twintig jaar is er te weinig veranderd als het gaat om de handheld controller! Als gamer wil je skills opbouwen, leren en beter worden. Dat doe je niet met softwareondersteuning die je constant assistentie biedt en zo de lompheid van je eigen bediening compenseert. Met onze oplossing brengen we de accuratesse van de muis en het keyboard naar de controller. Zo kun je als speler veel beter richten en bewegen. Maar het bijzondere is dat we de controller ook modulair maken. Gamers kunnen kiezen uit verschillende  basiselementen, allen met een andere lay out. Ze kunnen ook zelf kiezen welke instellingen ze nodig hebben en daar de controller op aanpassen.”

Ondersteuning vanuit Technologies Added

Al anderhalf jaar is Treetech bezig met ontwikkelen. Van een Proof of Concept dat met blokjes hout aan elkaar is gemaakt naar een 3D geprint prototype dat door de 3D Printing & Engineering firma Hulotech is gemaakt. “In elke fase en bij elk prototype hebben we gamers ingeschakeld om te testen en om ons te voorzien van kritische feedback. Nu hebben we een prototype die doet wat we willen. Technologies Added helpt ons mee vanuit de rol als kennispartner en adviseert ons over hoe om te gaan met de pre-sales fase en hoe we onze productielijn kunnen inrichten. Het laatste kwartaal van 2018 willen we beginnen met fabricatie in Emmen.”

Een evolutie in gameland ontketenen

“Vanuit de industrie is er geloof in wat we doen. Dat is o.a. gebleken op de CES in Las Vegas, de grootste beurs voor de elektronica-industrie. We werden uitgenodigd voor het Holland paviljoen waar een selecte groep Nederlandse bedrijven stonden die onder de vleugels van Startupdelta en diens ambassadeur prins Constantijn naar de beurs afreisden. Grote namen als Valve en Cirque (uitvinder van Trackpads) omarmen onze methodiek, dus dat geeft een boost. We begeven ons in het grijze gebied tussen de traditionele handheld en de Virtual Reality, die nu booming is maar niet zaligmakend. In dit grijze gebied zit nog niemand. Treetech gaat zorgen voor een evolutie in gameland, daarvan zijn we overtuigd.”