Sustainder introduceert nieuwe armatuur 'Alexia'

Rik Koops 31 Augustus 2017

Sustainder introduceert na succesvolle proefplaatsingen in Duitsland en Nederland een tweede slimme armatuur: Alexia. De nieuwste LED-armatuur is, net als alle armaturen van Sustainder, uitgerust met een uniek slim cassettesysteem waardoor de armatuur in de toekomst eenvoudig is uit te breiden met nieuwe technologie. Gemaakt bij Technologies Added.

  • German Design Award

Alexia armatuur

De sensoren die standaard aanwezig zijn dragen bij aan een eenvoudige installatie, lage onderhoudskosten en een lange levensduur. De Alexia is met name ontwikkeld voor doorgaande wegen. Samen met de eerder geïntroduceerde Anne biedt Sustainder een degelijk aanbod armaturen waar sensoren in te passen zijn om daarmee data te verzamelen uit de omgevingsruimte. Hiermee ontstaat relevante informatie voor bijvoorbeeld veiligheid of gezondheid

Productie van tweede armatuur

De Alexia is na de ‘Anne’ de tweede armatuur die Sustainder momenteel in haar slimme fabriek in Emmen in productie heeft. De Alexia is toepasbaar voor doorgaande wegen terwijl de Anne, met vier onafhankelijk van elkaar dimbare segmenten, meer geschikt is voor het verlichten van pleinen en straten. Volledig afgestemd op de lokale behoefte. Sustainder garandeert met haar aanbod korte levertijden en flexibiliteit. Bovendien zijn de energiezuinige LED-lampen dimbaar en dragen ze zo bij aan energiebesparing en reductie van CO2. Inmiddels ontwikkelt Sustainder een derde slimme armatuur om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van de markt.

Slim cassettesysteem

Sustainder biedt de eerste slimme armaturen voor openbare verlichting die standaard zijn uitgerust met basis sensoren die metingen mogelijk maken van onder andere positie, scheefstand, beweging, omgevingslicht en verbruik. Door de toekomstvaste cassette zijn de armaturen eenvoudig uit te breiden met verschillende sensoren en kunnen ze in de toekomst fungeren als volwaardige smart city hub. “Een gemeente wilt zijn openbare verlichting toekomstvast vervangen zonder dat nog exact vaststaat welke smart-city toepassingen de verschillende gemeentelijke diensten willen gaan gebruiken. Bovendien is het een open technologie. Er is dus geen reden om niet te beginnen; slim licht vandaag en de flexibiliteit om uit te breiden”, aldus Niek de Jong, CEO Sustainder.