Ruim 80 partners (bedrijven, overheden, kennis- en onderwijsinstellingen en gelieerde organisaties) verzamelden zich op 17 mei voor de officiële kick-off van Technologies Added.

Let’s make history!

Let’s make history! Dat was de oproep van Rob Goossens, de nieuwe CEO, aan de eerste generatie stakeholders van Technologies Added. Ruim 80 partners (bedrijven, overheden, kennis- en onderwijsinstellingen en gelieerde organisaties) verzamelden zich op 17 mei voor de officiële kick-off van Technologies Added. Ze werden door de dagvoorzitter Siem Jansen van de NOM vlotjes meegenomen langs boeiende visies, partnerpresentaties en officiële openingshandelingen.

Wat waren de hoogtepunten?

  • Met een druk op de knop opende de Drentse gedeputeerde Henk Brink de unieke flexibele assemblagelijn door Technologies Added ontwikkeld.
  • Rob Goossens ontvouwde de strategie van Technologies Added om de eerste Shared Smart Factory van Nederland te worden en onderstreepte de ambitie om met Technologies Added de basis te leggen voor een sterk maakindustrie-ecosysteem in Drenthe.
  • De Wall of Fame werd onthuld, met daarop de logo’s van onze partners van het eerste uur. “Work in Progress”, want het netwerk van partners wordt snel groter.
  • ENGIE, Rockwell Automation en Oldenburger | Fritom stelden zich voor aan het publiek als de nieuwe technologie-partners van Technologies Added. Met deze partners gaan we het Shared Smart Factory concept verder uitbouwen. ENGIE ontwikkelt het productieproces, Oldenburger | Fritom gaat de ‘inhouse’ distributie en logistiek doen en Rockwell Automation zorgt voor de industriële automatisering.
  • Onze Shared Smart Factory moet de voedingsbodem zijn waarop onze partners successen gaan boeken. Dat werd snel duidelijk uit de flitsende presentaties van twee van onze partners: Sustainder (slimme armaturen) en Scoozy (hippe scootmobiel).
  • Het demoplein waar een groot aantal van onze partners hun producten presenteerden. Een mooi team om mee van start te gaan!
  • De uitsmijter kwam van Egbert Jan Sol, het boegbeeld van de Nederlandse Smart Industry community, met zijn scherpe visie op de toekomst van de maakindustrie. We moeten vol aan de bak, dat werd wel duidelijk, en Technologies Added is een lichtend voorbeeld van de nieuwe generatie maakindustrie.

Media

De kick-off is ook breed opgepakt door de social media en in de pers, met onder andere berichten in het FD (klik hier) en het Dagblad van het Noorden (klik hier)