De Smart Factory van Technologies Added

Samen mooie en succesvolle producten maken in een gemeenschappelijke fabriek. Dat is het idee achter Technologies Added. Delen is het nieuwe hebben, ook in de maakindustrie. Om dat mogelijk te maken hebben we, samen met onze partners, een unieke Smart Factory ontwikkeld. Hieronder zie je de bouwstenen.

Flexibele assemblage

Het motorblok van onze Smart Factory is een baanbrekend, modulair assemblagesysteem. Hiermee kunnen we uiteenlopende producten (van gestandaardiseerd tot klantspecifiek, van grote series tot n = 1) van meerdere partners tegelijkertijd assembleren binnen één en hetzelfde proces. Zo’n systeem bestond nog niet, dus dat we hebben zelf ontwikkeld, in samenwerking met onze Solution Providers. De voordelen zijn ongekend: maximaal schaalbaar en 100% flexibel naar aantallen en varianten. Partners kunnen desgewenst zelf hun productie aansturen. En we delen de kosten, dat scheelt. Home sharing in manufacturing!

Cubicel

De Cubicel is de basis van ons unieke assemblageconcept. Cubicels zijn gestandaardiseerde werkplekken, met ingebouwde intelligentie, die als Lego worden gecombineerd tot een complete assemblagelijn. Met standaard units bouwen we binnen de kortste tijd een maatwerk-assemblageproces. Er zijn Cubicels voor pick & place, testen, inpakken, etcetera. Opschalen of juist afschalen? Geen enkel probleem. Door extra Cubicels bij te plaatsen of eruit te halen kan de capaciteit makkelijk worden verhoogd of teruggebracht. Wil je later op een andere locatie produceren? Ook dat kan. Onze systeem is volledig mobiel.

Slimme robotica

Technologies Added was de launching customer voor de Roxy, een baanbrekende robotapplicatie van Engie. Binnen Roxy kunnen operators zelf de robots programeren. Hierdoor kunnen wij de robots snel een andere functionaliteit geven of op een andere plek zetten. In onze Smart Factory werken mensen en robots overigens eendrachtig samen. Mensen hebben andere talenten dan robots en juist de combinatie zorgt voor de beste resultaten.

Industry 4.0

Data driven Manufacturing! Technologies Added is geheel Industry 4.0-ready. Monitoren, analyseren en verbeteren als ingebouwde routine om foutloos, desgewenst klantspecifiek (n=1) en met ultrakorte doorlooptijden te produceren. Alles wordt gedigitaliseerd en in een online omgeving gezet. Niet in Emmen? Dan kun je toch virtueel aanwezig zijn, want zo werkt “je eigen fabriek” op afstand. Liever zelf je productie aansturen? Dat kan, in onze multi-stakeholder Smart Factory.

Digital Twin

Onze Smart Factory is gevisualiseerd in een volwaardige digitale copy: de Digital Twin. Alle bouwstenen zijn hierin opgenomen, van Cubicels tot de logistieke systemen. Hiermee kunnen we het proces visualiseren, maar ook plannen en analyseren. Een ontwikkelomgeving die de condities van de ‘echte’ Smart Factory zo goed mogelijk benadert om zo in een vroeg stadium te sturen op de beste prestaties.

Manufacturing Grid

Qua architectuur biedt ons systeem ongekende mogelijkheden. Producten die in grote aantallen worden gemaakt krijgen hun eigen assemblagelijn. Bij kleinere aantallen lopen meerdere producten over dezelfde lijn. Alles draait om synergie en schaal. Onze ambitie? Een Smart Manufacturing Grid waarin producten langs verschillende routes worden geassembleerd. Kriskras door elkaar.