Welkom bij Technologies Added in Emmen!

 

Wat vooraf ging

Technologies Added is ontstaan op de oude locatie van Philips in Emmen. Ooit maakte Philips hier haar beroemde straatverlichting. Wat heet: indertijd was deze Philips-fabriek (en voorheen INDAL) de beste armaturenfabriek van de wereld. Dat talent zit nog steeds in onze genen. Eind 2016 sloot Philips in Emmen de poorten. De partij met het beste plan kreeg groen licht om de locatie en de mensen over te nemen. Het winnende voorstel kwam van het Brabantse Chezz Partners die met Technologies Added een nieuw concept voor de maakindustrie wilde neerzetten. Ze worden daarbij ondersteund door de Noordelijke Ontwikkelings en Investeringsmaatschappij (de NOM). Voor de ontwikkeling van Technologies Added is een subsidie beschikbaar gesteld door de Provincie Drenthe, de Gemeente Emmen en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het eerste jaar werd de fabriek gestript en opnieuw opgebouwd. Begin 2018 werd Technologies Added geopend.

Onze missie

Wij willen met Technologies Added een thuisbasis bieden voor de nieuwe generatie maakbedrijven die de regie in eigen hand willen houden, zonder te investeren in een eigen fabriek. We zien shared facilities als de ideale oplossing voor de maakindustrie in het Industry 4.0-tijdperk, zeker voor het innovatieve MKB en voor startups. Door bedrijven te combineren ontstaat er een basis om geavanceerde industry 4.0-oplossingen in te zetten. Uitwijken naar lagelonenlanden hoeft dus niet meer. Het is altijd beter om dicht op de markt te produceren, ook voor je ecologische footprint.

Solution Providers

Wij maken Technologies Added niet alleen. We worden in onze missie ondersteund door een team van gerenommeerde Solution Providers die de bouwstenen voor onze smart factory mee-ontwikkelen en die Technologies Added zien als hun proeftuin voor nieuwe concepten.

Ecosysteem

Als eerste ‘shared’ Smart Factory is Technologies Added het middelpunt van een geweldig ecosysteem in wording. Wij investeren daar graag in omdat het de beste garantie is om voorop te blijven lopen.

Technologies Added is een spin-off van het Noordelijke Smart Factory programma “Region of Smart Factories” en een officieel Fieldlab op de landelijke Smart Industry Agenda.

Als demo locatie van de Noordelijke Digital Innovation Hub (DIH) wordt Technologies Added een open podium voor de nieuwste Industry 4.0-oplossingen en een skillslab om studenten en werkenden op te leiden. Digital Twins, 5G of Machine learning? Binnenkort te zien bij Technologies Added!

Als broedplaats voor nieuwe productieconcepten en als thuisbasis voor de mooiste startups van Nederland is Technologies Added de ‘place to be’ voor studenten. We onderhouden intensieve relaties met onderwijsinstellingen op alle niveaus. Onze plannen zijn uitgewerkt in een roadmap wat de basis is voor stages van studenten en onderzoeken die we graag met de onderwijsinstellingen willen uitvoeren.