Écht vastpakken in Virtual Reality met de handschoen van Sense Glove. Binnenkort in productie bij Technologies Added.

Ontwikkeling

Senseglove is een force-feedback handschoen die met name wordt gebruikt voor virtual en augmented reality (VR en AR). De handschoen maakt het mogelijk om de vorm, dichtheid en textuur van virtuele objecten te voelen. Senseglove is eind 2015 begonnen om deze handschoen te ontwikkelen. In eerste instantie is de Glove ontwikkeld als hulpmiddel voor revalidatie maar door de eerste ervaringen in VR van de oprichters is er al snel voor gekozen om de handschoen door te ontwikkelen voor deze toepassing.

Met Senseglovekan men virtuele taken uitvoeren alsof deze echt zijn. Zo kan je bijvoorbeeld virtueel assemblage personeel en onderhoudsmedewerkers opleiden maar bijvoorbeeld ook in een vroeg stadium fouten in een 3d model herkennen.

Productievraagstukken

Technologies Added past geheel binnen de visie van Senseglove over hoe productie er uit zou moeten zien. Met een digitale test omgeving en de flexibiliteit in de start-up fase kan Technologies Added inspelen op de productievraagstukken die er bij Senseglove zijn. Voor Senseglove is het belangrijk om snel een eerste versie van een betrouwbaar product op de markt te brengen. Hierin is de kennis van assemblage en de flexibiliteit die Technologies Added biedt ideaal. In de jonge markt van Force-feedback (VR) controllers is Senseglove een toonaangevende start-up. Vanuit deze positie heeft Senseglove de ambitie om door te groeien om het het standaard input device voor complexe XR (cross reality) en tele-robotica taken te worden. De intentie is dat door slimme assemblage, Technologies Added ons kan helpen om dit doel te verwezenlijken en zo in 2025 meer dan 500.000 mensen van een intuïtieve XR omgeving te kunnen voorzien.