Scoozy, hét alternatief
voor de scootmobiel

Rik Koops 16 februari 2018

In 2030 rijden er naar verwachting zo’n 600.000 scootmobielen in Nederland. In  2012 waren dit er ‘slechts’ 250.000. Met de toename van scootmobielen neemt ook het aantal ongevallen drastisch toe. Zo vielen er in 2016 alleen al 38 doden door ongevallen met een scootmobiel. Dat is pas het topje van de ijsberg in vergelijking met het aantal personen die op de eerste hulp belandden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen vindt Delftse startup Scoozy. Zij lanceren het hippe alternatief voor de scootmobiel. Slim, veilig en persoonlijk. Scoozy zal geproduceerd worden in Emmen.

  • Winnaar ASML Young Maker Award 2017
  • Genomineerd start-up- van het jaar 2017
  • Finalist Accenture Innovation Awards 2017
  • Finalist Rabo duurzame innovatieprijs 2018

Veilig ontwerp

Waar 1 op de 6 scootmobiel gebruikers zich nu onveilig voelt en bang is om te vallen is dit in Scoozy niet langer nodig . Scoozy heeft grote wielen. Dat ziet er niet alleen beter uit, maar geeft ook meer comfort en de mogelijkheid om vanuit stilstand hoge stoepranden op te rijden. Daarnaast kunnen alle wielen sturen. Dat maakt Scoozy zo wendbaar als een 3-wiel scootmobiel, maar met de stabiliteit van 4 wielen.

Met Technologies Added komt geautomatiseerde productie voor ons binnen handbereik
Job van de Kieft, CEO Scoozy

Op avontuur

Met een aantrekkelijk uiterlijk en bijzondere opties biedt Scoozy veel meer dan andere scootmobielen op de markt. Dankzij 4×4 aandrijving kun je met Scoozy tijdens een dagtocht gewoon door de modder rijden. Je hoeft nooit meer bang te zijn dat je stil komt te staan met een lege accu doordat je precies weet hoe ver je nog kunt rijden. Dit biedt vrijheid en onafhankelijkheid om erop uit te gaan en nieuwe dingen te beleven.

Run op Scoozy’s

De eerste serie Scoozy’s is al uitverkocht en zal eind dit jaar bij Technologies Added van de band af rollen. Een bijzondere prestatie die aangeeft dat er vraag is naar een vernieuwend product. Voor de tweede serie komen al bestellingen binnen. Geïnteresseerden kunnen via de website een Scoozy van de tweede serie bestellen. Die lijn komt begin 2019 op de markt.

Meer mogelijkheden

Het mobiliteitsplatform van Scoozy maakt meer toepassingen mogelijk dan alleen een scootmobiel. Zowel de software als hardware is voorbereid op die toepassingen. Zo is de eerste Scoozy al verkocht aan een logistieke partij voor bezorging in steden. Maar er wordt ook gekeken naar events, golfbanen en vliegvelden.

Over Scoozy

De founders van  Scoozy zijn Job van de Kieft en Jan-Willem van Gent, beiden wereldkampioen zonnewagen racen met het Nuon Solar Team. Dit is de plek waar hun gezamenlijke passie voor elektrisch vervoer en liefde voor innovatie opbloeide.  Scoozy viel al in de prijzen, zo ontving het bedrijf de ASML Young Makers Award, werd het genomineerd voor start-up van het jaar 2017 en staat het in de finale van de Rabobank Duurzame Innovatieprijs 2018. Scoozy werd in 2016 opgericht en is onderdeel van incubator YESDelft! Meer informatie vindt u op www.scoozy.nl

Hans fijn bedrijf. Meen ik echt