Welkom bij Technologisch Added in Emmen! Wie zijn wij, wat zit er in onze bagage en wat zijn onze ambities? We nemen je graag even mee.

Wat vooraf ging

Technologies Added is ontstaan op de oude locatie van Philips in Emmen. Ooit maakte Philips hier haar beroemde straatverlichting. Wat heet: indertijd was deze Philips-fabriek (en voorheen INDAL) de beste armaturenfabriek van de wereld. Dat talent zit nog steeds in onze genen. Begin 2017 sloot Philips in Emmen de poorten. De partij met het beste plan kreeg groen licht om de locatie en de mensen over te nemen. Het winnende voorstel kwam van het Brabantse Chezz Partners die met Technologie Added een nieuw concept voor de maakindustrie wilde neerzetten. Ze worden daarbij ondersteund door de Noordelijke Ontwikkelings en Investeringsmaatschappij (de NOM). Voor de ontwikkeling van Technologies Added is een subsidie beschikbaar gesteld door de Provincie Drenthe, de Gemeente Emmen en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het eerste jaar werd de fabriek getript en opnieuw opgebouwd. Begin 2018 werd Technologies Added geopend (link)

Smart Manufacturing Grid

Qua architectuur biedt het systeem veel mogelijkheden. Producten die in grote aantallen worden gemaakt krijgen hun eigen lijn. Bij kleinere aantallen lopen meerdere producten over dezelfde lijn. Alles draait om synergie en schaal. Onze ambitie? Een Smart Manufacturing Grid waarin producten langs diverse routes worden geassembleerd. Kris kras door elkaar.

Slimme robots

Slimme robots

Slimme robots zijn het sleutelelement in onze Smart Factory. Ze zijn makkelijk én on-site te programmeren via de slimme  platformonafhankelijke robotapplicatie Roxy. Hierdoor kunnen wij robots snel en flexibel inzetten of eenvoudig een andere functionaliteit geven. Zo leggen we de basis voor de flexibiliteit die nodig is voor een Shared Smart Factory.

Mens én robot

In onze Smart Factory werken mensen en robots samen. Mensen hebben andere talenten dan robots en juist de combinatie zorgt voor de beste output en flexibiliteit. De verhouding tussen mens en robot wijzigt continu. We werken vooralsnog met autonome robots, omdat we daar betere ervaringen mee hebben dan met cobots.

Digital Twin

Digital Twin

Onze Shared Smart Factory is gevisualiseerd in een volwaardige digitale copy: de Digital Twin. Alle bouwstenen zijn hierin opgenomen, van Cubicels tot de logistieke systemen. Hiermee kunnen we het proces visualiseren, plannen en analyseren. Een ontwikkelomgeving die de condities van de ‘echte’ Smart Factory benadert om zo in een vroeg stadium tot een hogere voorspelbaarheid en lagere kosten te komen.

One Stop Shop

One Stop Shop

We zijn gericht op assemblage van grotere aantallen, maar kunnen ook meegroeien met onze partners. Proefseries en aanloopseries realiseren we in ons Manufacturing Tech Center. Technologies Added is daarmee een One Stop Shop voor de hele product lifecycle. Wil je een productieproces ontwikkelen en mee naar buiten nemen? Ook dat is bespreekbaar.

Voor welk type product?

Onze Smart Factory is geoptimaliseerd voor producten met ingebouwde intelligentie (Smart Products) voor markten die aan elkaar gerelateerd zijn zoals Smart Cities, Smart Buildings, Smart Homes, Smart Energy, Smart Health, Smart Mobility.

 

 • Snel beginnen

  Je kunt bij ons snel beginnen. Morgen al. En we zorgen ervoor dat capaciteit beschikbaar blijft.

  Meer informatie
 • Concurrerend produceren

  Je bent concurrerend in Nederland. Zowel op prijs als kwaliteit.

  Meer informatie
 • Flexibel in volume

  Zowel in volume als product mix. Op- en afschalen is geen probleem.

  Meer informatie
 • This is the English Alt text

  Datagedreven productie

  Produceer slim en efficiënt. Een continue proces van data verzamelen, analyseren en optimaliseren.

  Meer informatie
 • Productie dichtbij huis

  Geen lange vluchten en lang wachten op je producten. Produceer dichtbij met korte lijnen.

  Meer informatie

Onze partners

Contract manufacturing

Als contract manufacturer verzorgt Technologisch Added de operationele processen voor onze partnerbedrijven, bijvoorbeeld:

• Design for Assembly
• Opbouwen/versterken van de supply chain
• Ontwerpen en bouwen van het ideale productie/assemblageproces
• De assemblage zelf, van aanloopseries tot en met middelgrote/grote series
• Warehousing, logistiek en dienstverlening

Technologies Added biedt daarmee een ready-to-use platform waarop bedrijven hun operationele processen kunnen ontwikkelen, uitvoeren en continue te verbeteren. De kern van onze aanpak is dat deze processen worden gerealiseerd in nauwe samenwerking tussen de partner en de specialisten van Technologisch Added. Geen traditionele klant/leverancier-relatie dus, maar een relatie op basis van samenwerking. Ieder met zijn of haar expertise, vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dat werkt.

Test

Test

Test