Veel belangstelling voor Technologies Added

Het zijn drukke tijden voor Technologies Added. Het concept wordt doorontwikkeld en opgebouwd en de eerste partners betrekken de gemeenschappelijke fabriek. Het vernieuwende concept van Technologies Added als shared facility blijft niet onopgemerkt. Technologies Added wordt dikwijls naar voren geschoven als een schoolvoorbeeld voor een echt Industry 4.0 bedrijf. Daar werken we graag aan mee. Het versterkt Noord-Nederland als Region of Smart Factories, maar het levert ook nieuwe ambassadeurs op. Een korte terugblik op de bijeenkomsten van het afgelopen half jaar.

Op zaterdag 26 mei ontvingen we een grote groep Noordelijke bedrijven die zijn verenigd binnen NPAL, dat staat voor Noordelijke ProductiviteitsALiantie (NPAL). De mannen combineerde een rondrit op de motor met een bezoek aan Technologies Added. We hebben er 20 ambassadeurs bij!

Technologies Added is een van de officiële fieldlabs op de nationale Smart Industry Agenda. Op 15 juni ontvingen wij in Emmen alle andere Fieldlabs uit het land.

In het 2e weekend van oktober was Technologies Added het toneel van een heuse Hackathon, georganiseerd door WhattheHackathon waar 80 developers zich bogen over nieuwe toepassingen van composieten. De winnaar ontwierp een slimme lantaarnpaal. De aftermovie staat hier.

Kennispoort Drenthe organiseerde, samen met de Fieldlab Region of Smart Factories (RoSF) een succesvolle Masterclass Smart Industry waar wel 50 bedrijven uit de regio aan deelnamen, met presentaties van Adri Wishmann en Anno Cazemier.

Er is ook belangstelling uit het buitenland. De Smart Factory Tour van het EU-project Growin bracht op 7 november een bezoek aan Technologies Added. De partners van Growin ontwikkelen een Industry 4.0 toolbox voor het MKB en Technologies Added wordt daarin opgevoerd als schoolvoorbeeld van ‘collaborative manufacturing.’ Een uitgebreid verslag van dit bezeok staat op de website van de Hanzehogeschool.

Op 17 januari ’19 kregen we bezoek van de minor Slim Produceren van de Hanzehogeschool. De studenten Technische Bedrijfskunde kregen een uitgebreide rondleiding en gaven hun waardevolle adviezen zoals: wordt een incubator, biedt een platform voor circulair ondernemen en zie Added als product en ga dat product exporteren.

Naast de vele ontvangsten wordt Technologies Added regelmatig gevraagd om lezingen te geven op congressen. Rob Goossens en Hans Praat gaven op 2 oktober een presentatie tijdens de WOTS in de Jaarbeurs. Hans Praat van de NOM (partner van Technologies Added) presenteerde Technologies Added tijdens een EURADA conferentie op 28 november in het Spaanse Bilbao.