Succes van Hydraloop toont de meerwaarde van Technologies Added

Als grote prijswinnaar van de CES werd Hydraloop een paar weken geleden in een klap wereldberoemd. We zijn enorm trots op deze prestatie en blij dat we daar als fabrikant een flinke bijdrage aan mogen leveren. Sinds 2018 word de Hydraloop gemaakt bij Technologies Added in Emmen. We kunnen ons geen beter voorbeeld dan de Hydraloop bedenken, om de meerwaarde van Technologies Added te illustreren. Vanaf de allereerste kennismaking was Arthur Valkieser enthousiast over het concept achter Technologies Added,  dat toen nog in de kinderschoenen stond. “Een lot uit de loterij,” zo zegt hij in deze video die hij een jaar geleden opnam. 

De liefde was wederzijds. Rob Goossens: “Vanaf het begin geloofden we in de kansen van dit mooie product. Technologisch Added richt zich op bedrijven die producten maken die goed zijn voor de wereld: sustainable producten. De Hydraloop past perfect in dat plaatje. Elke nieuwe partner vraagt om een investering onzerzijds. Vanaf het begin wisten we dat dat met de Hydraloop wel goed zat. Fijn dat dat nu werkelijkheid wordt.” 

Het voelt als je eigen fabriek

We zien Hydraloop als rolmodel van de nieuwe generatie bedrijven. Die gaan geen eigen fabriek neerzetten, dat is onbegonnen werk en veel te duur, maar ze willen hun product ook niet uit handen geven aan een externe toeleverancier. En al helemaal niet naar China brengen. Met Technologies Added spelen we in op deze behoefte. Bedrijven delen samen een fabriek. Vandaar ons credo: “Het voelt als je eigen fabriek, maar het is opgezet als een shared facility.” Precies zoals ondernemers zoals Valkieser dat georganiseerd willen hebben. Ze zijn inmiddels in goed gezelschap. Ook bedrijven als Etergo, Sustainder, het Oostenrijkse Gleam en Holkamper zijn om dezelfde reden in Technologies Added gestapt.

Samen verder groeien

De eerste Hydraloops werden twee jaar geleden gebouwd in onze prototype-werkplaats, door de engineers van Hydraloop en onze mensen. Inmiddels staat er een complete assemblagelijn, dat is samengesteld op basis van ons zogenaamde ‘Cubicel’-concept. Dit zijn gestandaardiseerde bouwblokken die zijn aangesloten op ons digitale systeem. “Dit stelt ons in staat om snel op te schalen en precies vast te leggen hoe een product gebouwd is. We zijn er dus klaar voor om de verwachte groei van Hydraloop op te vangen” aldus Goossens. En wat gebeurt er nou als blijkt dat de meeste klanten van Hydraloop aan de andere kant van de wereld wonen? “Dan zetten we daar een kopie van de assemblagelijn neer. Ondernemen doen we samen” zegt Rob Goossens.