Etergo nieuws gaat de wereld over

Even nagenieten. De komst van de Scooter van de Toekomst (de AppScooter van Etergo) naar de Fabriek van de Toekomst (Technologies Added) heeft waanzinnig veel reacties opgeleverd. Het mooie nieuws werd tijdens een drukbezochte persconferentie op 4 juli bekend gemaakt, en ging daarna de wereld over. Een enkeling was verrast (“Dat soort dingen deed men toch in China?”), anderen zien het als voorteken dat de maakindustrie weer helemaal terugkomt in Nederland en iedereen vind het “Geweldig nieuws voor Drenthe.” Ook de focus van Technologies Added op ‘duurzame en betekenisvolle producten waarvan de AppScooter een mooi voorbeeld is,’ zoals de Drentse gedeputeerde Henk Brink dat noemde, werd in de pers breed uitgelicht, evenals de eerste proefrit die Henk Brink en de Emmense Wethouder Guido Rink mochten maken.

Hieronder een impressie van de persconferentie en de vele berichten die er in de pers over zijn verschenen.

Selectie van berichten in de pers

Dagblad van het Noorden: “Fabriek in Emmen bouwt de Appscooter”
RTV Drenthe: “Etergo start halverwege 2020 met de productie van E-scooters in Emmen”
Financieel Dagblad: “Emmen krijgt productielijn voor electrische motorfiets”
AD: “Honderden banen erbij in Emmen door productie slimme scooter”
Telegraaf: “Slimme scooter gebouwd in Emmen”
Silicon Canals: “Amsterdam-based Etergo partners with Emmen manufacturer to make AppScooters in its backyard”


Gedeputeerde Henk Brink met de crew die straks de AppScooter gaat maken